Ontwikkeling

Productiemachine van Circulus​

Circulus maakt gebruik van unieke hightech-machines voor diens duurzame productietechnieken. De productie wordt uitgevoerd door middel van extrusie processen. Binnen het extrusie proces worden natuurvezels en kunststof afvalstromen gecombineerd zodat er een groot aanbod aan composieten worden geproduceerd. Bio Based Supply is de ontwikkelpartij die deze stromen bij elkaar brengt.

Circulus | biobased composiet

Het nut van natuurvezels

De combinatie van natuurvezels met kunststof voegt een meerwaarde toe aan het product. De karaktereigenschappen worden namelijk verbeterd omdat de natuurvezels een matrix vormen waar het kunststof aan bindt. Hierdoor heeft composiet materiaal verbeterde karaktereigenschappen in vergelijking met producten van enkel kunststof of enkel biobased materiaal.

Composiet materialen​

Vanuit deze biobased materialen kunnen verschillende composiet materialen geproduceerd worden. Circulus biedt vierkante, ronde, rechthoekige en profielen met mes en groef aan. Door het continue extrusie proces zijn de biobased productvormen in variabele lengtes te produceren.

Met deze biobased productvormen kunnen wij een zeer divers pallet aan producten leveren. Zo hebben wij standaard producten, maar kunnen wij altijd in samenspraak met de klant specifieke producten produceren.