Biobased Picknickbanken – De Poppe

In opdracht van Van der Weerd Grafhorst zijn er twaalf biobased picknickbanken geleverd ten behoeve van Rijkwaterstaat. Deze zijn geplaatst bij verzorgingsplaats De Poppe. Deze verzorgingsplaats is gelegen aan de A1 tussen De Lutte en de Duitse grens. Op de vrachtwagenparkeerplaats stonden twaalf stalen banken waarvan meer dan de helft nodig aan vervanging toe waren.

Rijkswaterstaat heeft de stap gezet om meer circulair wegmeubilair toe te passen. Hiermee worden de ‘oude’ banken vervangen voor biobased banken. Het composietmateriaal bestaat uit een combinatie van bermgrasvezels en kunststof afvalstromen. Voor beide stromen zijn nog geen hoogwaardige toepassingen. Door deze stromen te combineren wordt er CO2 vastgelegd in het materiaal. Tevens zijn de picknickbanken 100% recyclebaar binnen ons productieproces.

Zes picknickbanken zijn geplaats over een afstand van 300 meter tussen twee wegdelen. De andere zes picknickbanken zijn rondom het restaurant De Poppe geplaatst. De in totaal 12 biobased picknickbanken geven een duurzame uitstraling aan de rustplaats en de mogelijkheid voor wegbestuurders om even plaats te nemen en een frisse neus te halen. 

Circulus produceert vanuit verschillende circulaire afvalstroomketens diverse biobased producten. Zo is het mogelijk om veel verschillende type biobased producten te produceren. Samen met de opdrachtgevers wordt er vanuit de keten gekeken naar specifieke oplossingen. Op deze manier proberen we meerdere ketens te sluiten en toegevoegde waarde te creëren.

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Uitvoerder

Van der Weerd Grafhorst

Status

Geplaatst

Product

Biobased picknicktafel