Biobased Vogelhuisje

Het biobased vogelhuisje geeft vogels meer nestgelegenheid. De vogels kunnen hier schuilen voor roofdieren en weersomstandigheden. Deze vogelhuisjes bestaan uit een combinatie van bermgrasvezels en gerecycled plastic. Door de vogels meer nestgelegenheid te bieden, kunnen de vogels beter nestelen en komen er meer vogels. Dit heeft meerdere ecologische voordelen.

Eikenprocessierups bestrijding

De natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zijn vogels. Door het plaatsen van meer nestgelegenheden zullen er meer jonge vogels bij komen die de natuur in evenwicht houden. Deze vogels, voornamelijk mezen, zien de eikenprocessierups als natuurlijke prooi. Door het plaatsen van vogelhuisjes wordt er een bijdragen geleverd aan een maatschappelijk probleem.

Meer nestgelegenheid vogelsoorten

Vogels hebben te weinig nestgelegenheid in Nederland. Door het gebrek aan deze plaatsen Is de ecologie ontwricht wat nadelig is voor flora en fauna. Wanneer u actief mee wilt helpen om dit probleem op te lossen, dienen deze vogelhuisjes geplaats te worden voordat het broedseizoen begint. Voor de meeste vogelsoorten begint dit in het eerste kwartaal van het jaar. Op deze manier kunnen we op een natuurlijke manier de natuur weer een beetje helpen om in evenwicht te komen.

Duurzaamheidsaspect

De vogelhuisjes zijn gemaakt van ons unieke biocomposiet. Dit composiet bestaat uit (berm)grasvezels en gerecycled plastic. Het gras dat in de bermen groeit wordt op dit moment nog veelal vergist, waarbij veel CO2-uitstoot vrijkomt. Daarbij wordt het meeste plastic in Nederland nog opgestookt. Het toepassen van deze reststromen is dus goed voor het milieu en duurzaam.

Specificaties

  • De nestkasten bestaan uit een combinatie van reststromen: 
    50% bermgrasvezels en 50% gerecycled plastic.
  • De voorkant heeft een afmeting van 20 x 13,8 cm en de achterkant van 24 x 13,8 cm.
  • Het biobased vogelhuisje heeft een invlieg opening van Ø32.
  • Het materiaal is vergelijkbaar met hardhout. Bovendien is het bestendig tegen weersinvloeden en ideaal voor de buitenruimte. Verder is het materiaal onderhoudsvrij.
  • Aan de achterkant van het vogelhuisje zit een beugel waaraan deze in de boom gehangen kan worden.
  • Vooraan zit de nestkast dicht aan de hand van een vleugelmoer constructie. Hierdoor is de binnenkant makkelijk schoon te maken.

Referenties