Biobased zitbank - Artis

In samenwerking met studenten van het Amsterdamse wetenschappelijke AMS Institute en Artis hebben wij 4 maanden geëxperimenteerd met nieuwe producten, gemaakt van olifantenpoep. Het bankje is ontstaan door de mest te drogen en te persen in een hittepers. Door 65 procent poep te mengen met 35 procent gerecycled plastic bleek het mogelijk een meubelstuk te maken. Het poepbankje is donkerbruin van kleur. In de onderdelen is de grove structuur van de poep terug te zien.

Circulus produceert vanuit verschillende circulaire afvalstroomketens diverse biobased producten. Zo is het mogelijk om veel verschillende type biobased producten te produceren. Samen met de opdrachtgevers wordt er vanuit de keten gekeken naar specifieke oplossingen. Op deze manier proberen we meerdere ketens te sluiten en toegevoegde waarde te creëren.

Combinatie olifanten poep en gerecycleerd plastic

De biobased zitbank  bestaat uit een combinatie van Circulus en Artis . Door 65 procent olifantenpoep te mengen met 35 procent gerecycled plastic. De planken op de bank bestaan uit een combinatie van olifantenpoep en gerecycled plastic. Beide stromen kennen nog geen hoogwaardige toepassing. Bovendien zijn de leuningen van gietijzer en onderhoudsvrij en geeft een chique uitstraling aan de bank.

De planken zijn volledig recyclebaar. Hiervan kunnen nieuwe planken gemaakt worden, die voor verschillende producten toegepast kunnen worden.

Eigenschappen Biobased zitbank Artis

  • Vergelijkbaar met hardhout
  • Bestendig tegen weersinvloeden
  • Geschikt voor de buitenruimte
  • Onderhoudsvrij

Foto: credits Artis

Uitvoerder

Status

Geplaatst

Product

Biobased zitbank Artis op basis van olifantenmest