Biobased Zitbanken en Prullenbakken – Papendorp

De wandelroute rond de vijver op Papendorp is volledig herstraat. De Verenging Parkmanagement Papendorp (VPP) heeft aan Circulus opdracht gegeven om langs het pad biobased zitbanken in combinatie met biobased prullenbakken te plaatsen. De hele opdracht is gecoördineerd door Sweco Parkmanagement.

De prullenbakken en de zitbanken zijn gemaakt van een uniek biocomposiet. Binnen het Circulus proces worden laagwaardige reststromen hoogwaardig opgewaardeerd. Normaal gesproken wordt bermgras gecomposteerd waarbij CO2 vrij komt. Door het bermgras te drogen en te vervezelen ontstaat een reststroom die toegepast kan worden. Aan deze  reststroom worden post-consumer plastic stromen toegevoegd waardoor  hoogwaardige biobased producten kunnen worden gemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat CO2 vrij komt en krijgen reststromen een meerwaarde. Bovendien kan al het materiaal aan het einde van haar levensduur gerecycled worden binnen het Circulus proces. Hierdoor is het materiaal volledig circulair.

De biobased bankjes en prullenbakken zijn ook geplaatst door de leerling stratenmakers. Alle betrokken partijen zijn erg te spreken over dit duurzame project en kijken uit naar verdere samenwerkingen.

Voor meer informatie over het project dat plaats heeft gevonden in Papendorp, bekijk het volgende nieuws artikel.

Opdrachtgever

Uitvoerder

Status

Geplaatst

Product