Circulaire Oeverbeschoeiing – Gemeente Westerkwartier

Aannemersbedrijf Oosterhuis b.v. kreeg van Prolander de opdracht om voor Waterschap Noorderzijlvest onze circulaire oeverbeschoeiing in de Gemeente Westerkwartier te plaatsen. Door de combinatie van bermgras en gerecyclede kunststof afvalstromen wordt er een robuust composietmateriaal gemaakt ten behoeve van de bescherming van de oever. Ook beschermt de circulaire oeverbeschoeiing tegen uitspoeling van de oever. Bij de afweging voor dit materiaal heeft duurzaamheid en circulariteit een grote rol gespeeld en is er gekeken naar de lange termijn oplossing. 

Het biobased composiet bestaat uit een combinatie van natuurvezels en kunststof. In dit geval worden er bermgrasvezels toegepast die normaliter gecomposteerd worden. Deze natuurvezel in combinatie met kunststof geeft de circulaire oeverbeschoeiing sterkte en kracht mee. Door de combinatie wordt er een composietmateriaal gemaakt dat verbeterde karaktereigenschappen heeft dan een materiaal dat enkel gemaakt is van natuurvezels of enkel van kunststof.

Omdat er gewerkt kan worden met verschillende type palen en profielen zijn er veel type oeverbeschoeiingen mogelijk. Hierdoor is er voor bijna elk project wel een circulaire oeverbeschoeiing toe te passen. De oeverbeschoeiing is geplaatst naast het Gemaal op de Hoendiep 55 in Enumatil.

Opdrachtgever

Prolander

Uitvoerder

Status

Geplaatst

Product