Energie Neutrale Lichtmast

De energie neutrale lichtmast is de duurzaamste lichtmast uit het assortiment. In het bovenste gedeelte van de mast zitten zonnepanelen verwerkt. Hierdoor wordt er voor de stroomtoevoer gebruik gemaakt van een hernieuwbare energiebron. Bovendien zit er in het voetstuk een accu verwerkt die de opgewekte stroom opslaat. Om de lichtmast af te maken zit er een (standaard) armatuur op

Voordelen Energie Neutrale Lichtmast

De stijlvolle en innovatieve lichtmast bestaat voor 65% uit organische grondstoffen. De mast is opgebouwd uit natuurvezelmatten in combinatie met een polyesterhars. De kwaliteit van de lichtmast verandert hierdoor niet; hij voldoet namelijk aan de Europese EN-40 norm en daarmee ook aan de verkeersveiligheid. Bovendien geven de natuurvezels de lichtmast een verhoogde flexibiliteit ten opzichte van de traditionele varianten.

Negatieve CO2

De energie neutrale lichtmast bestaat uit natuurvezels. Doordat er biobased grondstoffen in verwerkt zitten, komt de CO2-footprint een stuk lager uit dan die van stalen, aluminium en kunststof alternatieven.