Biobased Faunaraster

Het biobased faunaraster is een van onze allereerste toepassingen met het materiaal. Na meerdere jaren monitoring blijkt het materiaal ideaal te zijn voor deze toepassing. Het materiaal houdt zich goed ten opzichte van de weersinvloeden en is functioneel gebleken. Verder gaan de toegepaste palen en planken mooi op in de omgeving.

Waarom een faunaraster

De fauna afrasteringen en de faunavoorzieningen die hierbij horen, bevinden zich veelal langs provinciale- en rijksoverheidswegen. De wilde dieren worden via deze wildrastering naar de passage geleid. De dieren kunnen zich op deze manier veilig verplaatsen van leefgebied. Daarnaast komt mens en dier beiden niet in gevaar.

Voordelen van een biobased faunaraster

De traditionele faunarasters bestaan meestal uit hout, zoals kastanje hout. Toch blijkt dat deze niet altijd voldoen aan de gestelde eisen. Dit komt bijvoorbeeld door de weersinvloeden. Het materiaal dat toegepast wordt bij onze faunrasters lijkt hier beter bestendig voor te zijn.

Daarnaast is het composietmateriaal van Circulus 100% circulair en bestaat het uit bermgrasvezels en gerecycled kunstgras. Ook wordt er CO2 opgeslagen in het materiaal, wat ten goede is van de duurzaamheidsdoelstellingen.