Biobased Picknicktafel "Botala"

De biobased picknicktafel “Botala” van Circulus geeft een duurzaam uiterlijk aan tuinen, schoolpleinen, parkeerplaatsen en het plantsoen. Of de picknicktafel nu gebruikt wordt om even uit te rusten, of gezellig een praatje te maken met (on)bekenden, het heeft een verbindende factor.

Daarnaast kan de picknicktafel ervoor zorgen om de burger bewust te maken van een circulaire economie. De picknicktafel bestaat uit bermgras en gerecycled plastic. Deze reststromen kennen nog geen hoogwaardige toepassing. Wanneer een picknicktafel aan het einde van zijn levensduur zit, kan Circulus deze volledig recyclen. Hieruit kunnen nieuwe picknicktafels of andere producten van geproduceerd worden.

Voordelen van de biobased picknicktafel

De picknicktafel bestaat voor 50% uit natuurvezels en voor 50% uit gerecycled plastic. De toegepaste reststromen kennen nog geen hoogwaardige verwerkingsmethode; veelal verbranding dan wel compostering. Dit zijn processen waarbij veel broeikasgassen vrijkomen. De picknicktafel is aan het einde van zijn levensduur volledig recyclebaar als grondstof. Hierdoor wordt de grondstof reeds gebruikt. Per picknicktafel wordt er zo’n 232,5 kilogram CO2 vastgelegd.